De droom van Anne-Britt, Tygo, Viggo en Wilbert

Antoniuscollege | 75 leerlingen van het Antoniuscollege uit 2 havo en 2 vwo volgen het vak Brede Maatschappelijke Oriëntatie. Tijdens dit vak leren zij middels projectonderwijs op basis van Scrum@School verschillende vaardigheden voor hun toekomst. Bij ieder project wordt gezocht naar de verbinding met de maatschappij. Bij het huidige project ‘Media Management’ was de opdracht om een korte film te maken van hun favoriete plek in Gouda, óf van het Gouda zoals zij dat in de toekomst zien.

De leerlingen hebben eerst divers onderzoek gedaan naar de stadsmarketing van andere steden, hebben vanuit de gemeente een presentatie gekregen over de plannen van Gouda 750 en zelfs een workshop storyboarding van een expert van buitenaf. Na een uitgebreide selectie heeft team Gouda 750 jaar – een commissie binnen de gemeente Gouda – vier filmpjes geselecteerd die ze zullen gebruiken bij de aftrap van het Gouda 750 jaar netwerkevenement in maart 2019.

Vier winnende filmpjes zijn er uit de bus gekomen.

Anne-Britt, Tygo, Viggo en Wilbert hebben samen een video gemaakt over hoe hun Gouda eruit zal zien in het jaar 2022.

Gouda 750 is een initiatief van gemeente Gouda. Gouda viert in 2022 haar 750-jarig jubileum. In aanloop naar 2022 zullen diverse activiteiten georganiseerd worden en zal Gouda met haar inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen gezamenlijk werken

aan een memorabel jubileumfeest. Een jubileum waarbij zowel de rijke historie als het huidige en toekomstige Gouda aandacht krijgen.