Goudse verrassingen in beeld gebracht

Wist je dat Gouda een verkeersbord heeft voor overstekende poezen?

Maaike Hoonhout | Ik ben een verzamelaar van ‘plaatjes’. Dit heb ik specifiek gedaan voor Gouda - de stad waar ik woon en werk - en is met duizenden foto’s vertegenwoordigd in een verzameling. Met deze verzameling bedoel ik de Welkomstmuur die sinds september 2014 te aanschouwen is langs het spoor op station Gouda. Het is een verzameling van 189 Goudse plaatjes.

Ik laat de aanschouwer graag zien hoe ik dagelijks verrast word door mijn omgeving. Een verkeersbord voor overstekende poezen, opbeurende graffititeksten, een spiegeling die de wereld op zijn kop zet - stuk voor stuk zijn dit voor mij 'kleine' Goudse wondertjes.

De collage is gerangschikt op kleur, waardoor het oogt als één geheel, terwijl de losse beelden onmogelijk in één blik te vangen zijn. Het leuke aan deze verzameling is dat iedereen in theorie op de afgebeelde plek kan zijn geweest of nog naar toe gaan. Het is namelijk een stadsbrede afspiegeling van het Goudse. Alles is vastgelegd in de buitenruimte, in openbare gebouwen en tijdens publieke feesten.

Sta de volgende keer dus eens wat langer stil op het perron en ontdek mijn Goudse verrassingen.

Een aantal heb ik al toegelicht in het Goudse Geheim 'De lens van Maaike Hoonhout neemt je mee op reis'.