De lens van Maaike Hoonhout neemt je mee op reis!

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Wat zeggen deze foto's over Gouda?

Maaike Hoonhout| Soms loop ik door Gouda met mijn camera en zie ik dingen door mijn lens die niet iedere voorbijganger zal opvallen. Het was aan mij om jullie mee te nemen in mijn Goudse wereld.

Bovenste rij, van links naar rechts:

  1. Op de avond voor zij onthuld gaat worden staat de Koe geduldig te wachten in het gloednieuwe Pauzelandschap. Het Pauzelandschap is een initiatief van buurtbewoners die het jarenlange braakliggende Bolwerk een levendig en groene invulling gaven. De opening was feestelijk en drukbezocht! Er werden in de periode erna gezellige zomerse BBQ’s gehouden waar alle Gouwenaars konden aansluiten. Wekelijks liepen tientallen vrijwilligers te schoffelen en harken in de stadstuin: Een goudgele bloemenzee! De koe heeft de Tour de France langs zien flitsen. Met onder haar vele enthousiaste toeschouwers met gele petjes op.
  2. Ik fiets er elke dag langs op weg naar mijn werk of de stad - de Museumhaven. Het is een van de fotogeniekste plekken in de stad. Op deze mooi dag hangt kleurrijke was op een historische platbodem te drogen voor de molen ‘De Roode Leeuw’. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert denk ik dan.
  3. Deze standvastige dame begroet ik al jaren tijdens wandelingen op de Gouderakse Tiendweg. Leuk dat ze elk seizoen een nieuwe outfit aantrekt. Ze staat ook in haar badpak op de Welkomstmuur.
  4. De ‘grootste kerstboom van Nederland’ voor het stadhuis op de Markt. Een echte Goudse trots, haar piek valt weg tegen het letterlijke hoogtepunt op de Goudse markt.

Onderste rij, van links naar rechts:

  1. Ik ben gek op spiegelingen. Als het geregend heeft, is het leuk om via de plassen de omgeving gespiegeld te bekijken. Deze plas vond ik op de Gouderaksedijk vlakbij wat nu Goudasfalt heet.
  2. Het stadhuis - een echte Goudse pracht! Tijdens Gouda bij Kunstlicht is deze kunstig uitgelicht - what's not to love?!
  3. Dit jaar grootser dan ooit - de Goudse ijsbaan! Maar ook een paar jaar geleden weerspiegelde het stadhuis in de Goudse ijsbaan alsof het ware kunst is.
  4. En nóg een keer het stadhuis, maar dit keer in de functie waarvoor zij favoriet wordt gebruikt: Om te trouwen! Hoeveel stelletjes zullen er als echtpaar de trappen af zijn gelopen? Het stel op de foto zijn vrienden van ons die trouwden tussen de marktkramen. Want ook al is het jouw mooiste dag, de warenmarkt gaat gewoon door… was een prachtige zonnige dag. En ook dit blijft natuurlijk Gouds geluk!

Dit zijn nog maar 8 verhaaltjes achter de Welkomstmuur. Ik nodig jullie van harte uit om alle foto’s te gaan bekijken op het station van Gouda, langs spoor 3 richting Rotterdam/Den Haag/ Alphen.