De nooit eerder onthulde geheimen van So What!!

Welke beroemdheid heeft een blijvende herinnering achter gelaten in deze sociëteit?

Gerben Roskam | So What! bestaat vandaag, 3 maart, alweer 55 jaar! In het licht van dit prachtige jubileum deel ik, als enthousiaste vrijwilliger, de nooit eerder onthulde geheimen van So What! Laten we beginnen bij het begin, de naam. De naam So What komt voort uit de gedachten: ‘wie kan ons wat maken? Heb je er wat op tegen, dan kom je niet, So What!? Ook heeft So What! niet al die 55 jaar in het pand aan de Vest gezeten, maar begon in 1963 aan de Oosthaven. En heeft het ook nog een paar jaar aan de Peperstraat gezeten, boven ‘Over de Brug’.

Op een geheim ben ik stiekem wel erg trots. In de lobby hangen namelijk 2 grote schilderijen van niemand minder dan Herman Brood! Deze heeft Brood hier na een optreden live voor het publiek en de medewerkers geschilderd. Een andere gebeurtenis die goed is blijven hangen in de gedachten van menig So What! lid is die van een evenement in de So What tuin.. ooit is er door het vergeten van een schakeltje omzetten wel eens een 1000 liter tank bier leeggelopen in de Vest.

Benieuwd naar welke geheimen nog meer schuilen in So What!? Kom dan eens langs op Vest 30 en ervaar het in levende lijven!