Samen de handen uit de mouwen steken

Lucia Cramer | 50 jaar lang zat ons clubhuis van Scouting Jan van Hoof op de Nieuwe Haven. Het clubhuis waar ik zelf al vanaf mijn 8e veel plezier heb beleeft. En ineens stonden we op straat. (waarom stonden jullie op straat?). We hadden het hoofd kunnen laten hangen, maar dat deden we niet!

Het gaat er bij ons heel erg om dat kinderen leren op spelenderwijs samen te werken, leiding te geven en zelfstandig te zijn. Een clubhuis waar we ons thuis voelen en ons eigen ding kunnen doen is dus heel belangrijk.

We vonden ons nieuwe clubhuis op het terrein van Goudasfalt. Nou ja clubhuis, het was een kantoorgebouw. Iedereen had twijfels en we waren bang dat het nooit zou tippen aan het vorige clubhuis. Maar juist dit motiveerde om er wat van te maken. Iedereen stak zijn handen uit de mouwen.

Zo heeft een moeder een hele muur gebruikt om een jungle book tafereel op te schilderen. Een andere muur staat nu vol met themafiguren van de bevers. Alle oude kamp vlaggen zijn opgehangen en de kantoren zijn inmiddels mooi geverfd.

Toen was het zover, de eerste opkomsten werden gedraaid in het nieuwe clubhuis. Zelfs ben ik ook leiding, dus het was spannend. Maar het was een succes! We hebben wat ruimte moeten opgeven in het nieuwe pand, maar stiekem is zo een knus clubhuis wel heel gezellig. Je komt elkaar veel meer tegen en er is meer interactie tussen de speltakken. De verhuizing was een succes, dankzij het feit dat we het samen hebben gedaan!