De goudse iconen

De Goudse Iconen

Voorwaarden.

Het project de Goudse Iconen was onderdeel van de viering van Gouda 750 jaar. Het icoon is afgeleid van het beeld het Kaasjemeisje van Ineke van Dijk. De 50 iconen zijn beschilderd door 50 verschillende kunstenaars en groepen uit de Goudse samenleving. Het is een initiatief van Cultuurhuis de Garenspinnerij en is mede mogelijk gemaakt door Fonds Gouda750 dat tot doel heeft om de festiviteiten in het kader van de viering van Gouda750 te financieren. Alle betrokken partijen, inclusief de gemeente Gouda, streven ernaar om de beelden, nu na afloop van de viering van Gouda750, te behouden voor de stad en haar inwoners. Daarom zullen we, De Garenspinnerij/FondsGouda750, van iedere hoogste bieder willen weten wat de plannen zijn met het icoon. Een bieding wordt dus pas geeffectueerd na gunning door de verkopers. Dat betekent dat de hoogste bieder niet altijd het betrokken icoon kan verwerven. Mocht u daarover vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via iconen@gouda750.nl

Als een icoon aan u gegund wordt, dan is het in de staat zoals het er op het moment van gunning bijstaat. Het icoon wordt aan u overgedragen na afloop van de viering van Gouda750. Dit zal in 2023 zijn. Overdragen wil zeggen dat het icoon ergens in Gouda afgeleverd wordt op een plaats welke makkelijk bereikbaar is voor een vrachtwagen met eigen kraan. De extra kosten voor aflevering elders of op een moeilijk bereikbare plaats zijn voor rekening van de bieder. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor mogelijke schade tussen het moment van gunnen en het moment van aflevering. Met voorgaande als voorwaarden, kan het icoon zowel op prive terrein als in het publieke gebied geplaatst worden.

Voor plaatsing in het publieke gebied geldt wel dat de bieder zelf daarover overeenstemming en toestemming van de gemeente Gouda voor moet verwerven. Dat geldt voor zowel de locatie waar het icoon tijdens de viering van Gouda750 stond als voor een plaats elders in de gemeente Gouda. Wij kunnen u daarbij de weg wijzen.

De vraagprijs van de iconen is € 5.000 per stuk. Er kan vanaf € 500 geboden worden. Naast het boven genoemde voorbehoud van gunning houdt de verkoper zich ook alle rechten voor wat betreft het wel/niet gunnen aan een bieder voor een prijs zowel onder als boven de vraagprijs, om het icoon uit de veiling te halen etc. De opbrengst gaat naar Fonds Gouda750 die daar de vele projecten in het kader van het feest Gouda750 mogelijk heeft maakt.

Crowdfunding.

Als u doormiddel van een crowdfunding of andere actie geld bij elkaar wilt halen om een bepaald icoon te verwerven dan kunt u dat zelf organiseren! In dat verband is het wel goed om vooraf met ons contact op te nemen om afspraken te maken over uw doel en de termijn die u nodig denkt te hebben voor een succesvolle actie. U doet dat via iconen@gouda750.nl