Stationspiano

nieuws - 22 juni 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Op vrijdagmiddag 1 juli krijgt Gouda een Stationspiano in het kader van Gouda750.

Het is de 22e Stationspiano van Nederland. De piano wordt om 13.30 uur onthuld door wethouder Cultuur Thierry van Vugt. Burgemeester Pieter Verhoeve speelt samen met oud-burgemeester Jan Hein Boone een quatre-mains, waarmee ze de piano-estafette openen, een knipoog naar het thema van Gouda750 ‘Geef Gouda door!’. Ook het Gouda750 lied, ‘Gouda gaat nooit voorbij’ zal in een speciale versie gespeeld worden.

Vanaf dat moment is iedereen welkom om te komen spelen, en je hoeft daar echt niet de nieuwe Mozart voor te zijn. Het wordt een leuk Gouds feestje, vooruitlopend op de opening van het vernieuwde stationsplein een week later. Als je wilt spelen of kinderen hebt die willen spelen op deze dag, meld je aan op stationspianogouda@gmail.com

Gouda750 piano
In het najaar van 2021 begon het plan om een Stationspiano in de hal van station Gouda te plaatsen vorm te krijgen. Een clubje enthousiaste Gouwenaars nam contact op met de Stationsmanager, en het enthousiasme sloeg meteen over. Cox Pianoservice was meteen voor het plan te porren, voor piano en onderhoud.

De piano is beschilderd door de Goudse Kunstenaar Suzan Schuttelaar met haar leerlingen van Cultuurhuis Garenspinnerij. De initiatiefnemers willen met dit plan in het feestjaar Gouda750 Gouda doorgeven, verbinden en leuker maken. Op de trein wachten in station Gouda was nog nooit zo leuk.