Header gouda750

nieuws - 25 maart 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Fonds Gouda750 heeft financiering toegekende projecten bijna rond.

De bijdrage van het Goudse bedrijfsleven aan de viering van Gouda750 zal de 1 miljoen euro overschrijden. Zo verwacht Hans de Leeuw, voorzitter van Fonds Gouda750. Daarmee komt het Fonds dicht bij haar doelstelling om € 2.4 miljoen beschikbaar te hebben voor het financieren van de feestelijke viering van Gouda750. Een meer dan tevredenstellend resultaat gezien de periode waarin we leven.

60 projecten
Ruim 60 projecten zullen een financiële bijdrage ontvangen vanuit het Fonds. De financiering daarvan is bijna rond. Het Fonds is nog met een paar sponsors in gesprek over deelname aan het sponsorprogramma en daarnaast lopen er nog twee fundraising projecten.

Adopteer een Gouds icoon
De Goudse Iconen wordt tijdens Gouda750 een beeldbepalend project met in het totaal 50 beelden, verspreid over de stad geplaatst. Er zijn nog mogelijkheden om één of meer van deze iconen te adopteren. Dat kan via de website van Gouda750.

Charity Dinner met veiling
Als afsluiting van haar fundraising activiteiten organiseert het Fonds op donderdag 7 april a.s. een uniek Charity Dinner met een veiling in de Sint-Janskerk. De deelnemers krijgen dan ook een exclusieve preview en toelichting op de tentoonstelling ‘ Het Wonder van Gouda’. Dit is de tentoonstelling die door Koning Willem-Alexander op 12 april geopend zal worden als start voor de viering van Gouda750.

Deelnemers kunnen zich opgeven via de site van Gouda750