AR5 A5177

nieuws - 24 augustus 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Op vrijdag 9 september zal, in aanloop naar de Taptoe Gouda750 van 16 september, een bijzonder voorproefje plaatsvinden door het bezoek van de harmonie uit Kongsberg, het Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps en de bekende Goudse harmonieën de Pionier en Sint Caecilia.

Het Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps was eerder in Gouda, in 1972, ten tijde van Gouda 700 jaar stadsrechten in 1972, wat menig Gouwenaar zich nog zal herinneren. In het kader van hun eigen 90-jarige jubileum brengen ze opnieuw een bezoek aan onze jarige stad.

Op vrijdagavond 9 september zal er t.g.v. dit bijzondere bezoek een speciaal jubileumconcert gegeven worden in de Sint-Janskerk te Gouda waar de drie korpsen gezamenlijk een concert zullen geven.

"Een spannend concert met een hoop uitdagingen. Alle drie de orkesten hebben 3 nummers aangeleverd die we gezamenlijk gaan spelen. Helaas kunnen we niet gezamenlijk repeteren dat maakt het extra spannend. Het is extra moeilijk doordat de aangedragen stukken door de eigen dirigent worden gedirigeerd. Dus de door Noorwegen aangedragen stukken worden gedirigeerd door de Noorse dirigent. Iedere dirigent heeft zo zijn eigen interpretatie van een stuk en zijn eigen tempo en manier van de maat slaan, Super spannend dus."

Hans Schouten, Secretaris Gouda’s Harmonie “DE PIONIER”


Dit is het programma van de avond

Achtergrondinformatie over de te spelen stukken

Het concert begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk.

concert 9 september