HBF20220125136944

nieuws - 10 februari 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Vergeer Holland is hoofdsponsor van Gouda750 en op 25 januari wonnen ze de Ondernemersprijs Midden-Holland in de categorie Grootzakelijk. Meer dan genoeg redenen dus om nader kennis te maken met de gezichten achter Vergeer Holland en te weten te komen hoe ze invulling geven aan het Gouda750 motto, Geef Gouda Door!

Het gezicht achter Vergeer Holland

De gezichten achter Vergeer Holland zijn natuurlijk de familie Vergeer en de ruim 600 loyale medewerkers. Inmiddels staat het bedrijf onder de dagelijkse leiding van Diederik Vergeer. Maar ook zeker Dennis Vergeer, welke over een groot sociaal netwerk beschikt en graag de tijd voor je neemt. De naam “Vergeer” en kaas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want al in de 17e eeuw werd door de Reeuwijkse familie kaas gemaakt. Het huidige bedrijf is opgericht in 1934 en is uitgegroeid tot een zeer innovatieve kaasverwerker.

In 1934 begon Dirk Vergeer met de verkoop van de ambachtelijke kaas die zijn ouders maakten. Eerst in de omgeving, maar al snel ook in Limburg en de Achterhoek. In de Tweede Wereldoorlog stagneerde de kaasproductie, maar in 1945 ging het bedrijf op volle kracht verder. Vergeer opende op meerdere locaties distributiepunten en kocht ook fabriekskaas in, die vervolgens door Vergeer Holland gerijpt en verwerkt werd.

Momenteel heeft Vergeer Holland vestigingen in Reeuwijk, Woerden en Bodegraven. We behoren tot de grootste kaasverpakkingsbedrijven van Europa en volgens kenners zelfs tot de beste. Hoe internationaal ook, nog altijd blijven we stevig geworteld in Reeuwijk, de plaats waar het allemaal begonnen is. Wekelijks verwerken wij hier duizenden kilo’s kaas en draaien er onze hand niet voor om. Op een steenworp afstand van voetbalclub RVC’33 Reeuwijk, waar Vergeer al decennia lang hoofdsponsor van is.

En natuurlijk als hoofdsponsor van Gouda750 en de Cheese Experience, het landelijk bekende kaasmuseum voor jong en oud. En dan niet te vergeten de jaarlijkse Goudse Kaasmarkt waar Vergeer al jarenlang actief is.

Invulling Gouda750 motto, Geef Gouda Door
Stel jezelf is de vraag: “Wat is Gouda zonder kaas?” Het antwoord op deze vraag maakt onze band met de stad zo bijzonder. We hebben zelfs een speciale Gouda750 kaasreceptuur op de markt gebracht. Een ontwerp waar het stadhuis en de Sint Janskerk op staan afgebeeld. De kaas is 750 dagen gerijpt en dus extra oud. Dit is een eetbare ode aan de stad. Als echte Gouwenaar of kaasliefhebber moet je deze zeker geproefd hebben. Aan de kaas zit een echtheidscertificaat. Deze vertelt dat de kaas mede mogelijk is gemaakt namens de Vergeer Familie en de medewerkers. Je hebt tot september de tijd om de kaas te proeven. Misschien een goede reden voor een feestje. Als dit straks weer mogelijk zal zijn. Ze worden in beperkte oplage verkocht bij de Cheese Experience. Deze ultieme, Goudse smaakbeleving geven wij graag aan je door.