Vlagtas

nieuws - 22 september 2022

Vorige bericht Volgende bericht

fotograaf Maaike Hoonhout


Het feest Gouda750 is een veelkleurig feest geworden, mede door de vrolijke kleurrijke vlag. Die vlag heeft in veelvoud en in vele soorten en maten gewapperd aan huizen, torens, scholen, bedrijven, schepen, bruggen en zelfs scootmobielen.

Je kunt de vlag bewaren en elk jaar op 19 juli uitsteken, maar nog leuker en duurzamer is het om er een nieuwe bestemming voor te bedenken. Een aantal mensen uit de stad gaat van deze vlaggen tassen, étuis, kleding, feestvlaggenlijnen, kussens en andere producten maken. Dit is ‘Geef Gouda door!’ in de praktijk.

Medio oktober start de actie, meer informatie volgt binnenkort. Houd de socials, website en kranten in de gaten.

Waarom ziet de vlag er zo uit?

De basis is de veelkleurigheid van de stad. Gouda stond al in de middeleeuwen bekend als verdraagzaam en kleurrijk. De stad is gemaakt en gebouwd door mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Dat maakt wie we zijn. Gisteren, vandaag en morgen!

Andere herkenbare elementen zijn de zes sterren uit het stadswapen en het luik van het stadhuis op de Markt. De vormen in de vlag staan voor de beweging naar de toekomst. Geef Gouda door! was dan ook het centrale motto van de viering Gouda750.