Vlag naar tas items

nieuws - 21 oktober 2022

Vorige bericht Volgende bericht

De Gouda750 vlag is vanaf maandag 24 oktober in te wisselen voor een leuk item gemaakt van de vlaggen.

De inleverpunten zijn The Melting Shop, The Gouda Shop en ontmoetingscentrum Van Noord. Bij het inleveren van je vlag mag je kiezen uit een oprolbare shopper, een set groente- & fruitzakjes of een hartjesportemonnee. De vlagproducten zijn ook los te koop. Bij The Melting Shop en The Gouda Shop zijn ook etuis en gymtassen te koop die gemaakt zijn van de Gouda750-vlag. De actie duurt tot het einde van 2022 of zolang de voorraad strekt.

Het feest Gouda750 is een veelkleurig feest geworden, mede door de vrolijke kleurrijke vlag. Die vlag heeft in veelvoud en in vele soorten en maten gewapperd aan huizen, torens, scholen, bedrijven, schepen, bruggen en zelfs scootmobielen. Het hergebruik van de vlaggen is ‘Geef Gouda door!’ in de praktijk. The Melting Shop en ‘de vlaggenmakersgroep’ in Bloemendaal maken de vlagproducten. Alle producten zijn naar een ontwerp van Saskia Bunnik van Maak Lokaal Naaiatelier.

Waarom ziet de vlag er zo uit?

De basis is de veelkleurigheid van de stad. Gouda stond al in de middeleeuwen bekend als verdraagzaam en kleurrijk. De stad is gemaakt en gebouwd door mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Dat maakt wie we zijn. Gisteren, vandaag en morgen!

Andere herkenbare elementen zijn de zes sterren uit het stadswapen en het luik van het stadhuis op de Markt. De vormen in de vlag staan voor de beweging naar de toekomst. Geef Gouda door! was dan ook het centrale motto van de viering Gouda750.