Header gouda750

Sinds woensdag 13 november 2019 heeft Gouda met Pieter Verhoeve een nieuwe burgemeester. Namens het programmateam Gouda750:

Welkom aan de 157ste burgemeester van Gouda*

(*zover Wikipedia ons vertelt, sinds 1490).

Natuurlijk is dit aantal niet gebaseerd op wetenschap of correct. Het vertelt wel dat Pieter Verhoeve in een rijke traditie staat waarbij vele voorgangers hem voor zijn gegaan. Geef Gouda door!

Het programmateam Gouda750 kijkt met plezier en vertrouwen uit naar de samenwerking, om vorm te geven aan een prachtig feestjaar dat we vanaf juli 2021 vieren.

Burgemeester Pieter Verhoeve: “Gouda heeft mij met open armen ontvangen en ik en mijn gezin voelen ons erg welkom. Gouda is een stad met internationale allure en het is een ontzettende eer dat ik deze mooie stad als burgemeester mag dienen. Ruim twintig jaar geleden; als zestienjarige student reed ik iedere schooldag op mijn oude rode brommer naar Gouda. Wie had kunnen denken dat ik als oud-student vandaag in mijn studentenstad van weleer burgemeester word? Op dit moment wonen wij nog in Oudewater maar natuurlijk staat binnen een mooie termijn een verhuizing naar Gouda op de planning. Ik ga in Gouda graag aan de slag waarbij meer trots, meer samenwerking en meer regio voor mij belangrijke uitgangspunten zijn. Ik kijk er erg naar uit om Gouwenaars te ontmoeten en beter te leren kennen.”