Bezoek Koning Willem-Alexander

12 april heeft Zijne Majesteit de koning de dubbel expositie 'Beleef het Wonder van Gouda' geopend en daarmee ook het startsein gegeven voor het begin van de festiviteiten van Gouda750.

Van deze opening is hier een selectie foto's beschikbaar, die u vrij kunt gebruiken (download link onder van elk een kleine afbeelding).

Van de tv uitzending van Omroep West zijn een aantal snippets beschibaar. Op de muziekfragmenten daarin zijn de Buma/ stemraregels van toepassing.

Gebruik en download Gouda750 Huisstijl

De Toolkit Huisstijl Gouda750 is bedoeld voor;
- projecten die een bijdrage van het Fonds Gouda750 ontvangen,
- de ambassadeurs. Een ieder die Gouda750 wil uitdragen: ondernemend Gouda, instellingen, verenigingsleven etc,
- verzoeken voor merchandise doeleinden,

Juist gebruik van de huisstijl Gouda750 zorgt voor eenduidigheid, uniformiteit en kleurt Gouda feestelijk. De stad laat zien dat ze Gouda750 ondersteunt. Daarom is het van belang om gebruik te maken van 1 gezamenlijk logo en is het niet toegestaan om eigen versies te maken.

Gebruik Tekst Toolkit Gouda750 en 5 Blikvangers


Gouda viert 750 jaar stadsrechten!

Op 19 juli 2022 is het 750 jaar geleden dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten verleende aan Gouda. Dat vieren we 6 maanden lang van april t/m september. Er staan maar liefst 150 verschillende evenementen op stapel. Stuk voor stuk unieke evenementen, van grote publiekstrekkers tot evenementen op wijkniveau. De feestperiode start op 12 april met de opening van de tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ door Zijne Majesteit de Koning.

Een feest, leunend op de historie maar gericht op de toekomst. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad mooier en leuker te maken. Het motto van het feest is dan ook: Geef Gouda door!

We hebben Gouda gekregen van de generaties voor ons en geven het door aan onze kinderen. En hoe willen we de stad dan doorgeven? Duurzamer, innovatiever, inclusiever! Gouda, een stad om trots op te zijn. Een mooie stad om in te wonen, te werken en recreëren.

> Gouda bestaat natuurlijk al veel langer, in 2022 vieren we dat de stad in 1272 stadsrechten kreeg. Er is een hoop gebeurd op de tijdlijn van de stad, te veel om op te noemen. Bekijk de Historische tijdlijn op Gouda750.nl

Het thema van Gouda750 is Geef Gouda door!

Samen maken we ons feest, inwoners en ondernemend Gouda. Jong en oud, groot en klein, samen vieren we Gouda750. Feest voor iedereen, die de Gouwe door de aderen voelt vloeien en voor de bezoeker die Gouda voor het eerst ontdekt. Iedereen heeft tenslotte een plek op de tijdlijn van verleden naar toekomst.

Links naar downloadable teksten en beelden!

Dropboxlink naar vrij te gebruiken beeldmap met een verzameling van de meest spraakmakende evenementen, de 5 Blikvangers.

Deze file bevat alle teksten en beschrijvingen van de Blikvangers

Aanvraag Publiek optreden Gouda750

Projectorganisatoren die de burgemeester of een van de wethouders willen uitnodiging voor bijvoorbeeld de opening van hun project kunnen dat doen door het downloaden en invullen van deze formulieren.