GJ2207 Vierkant socials

nieuws - 24 februari 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Meld hier je schoonmaakactie aan.

Op 19 maart doet Gouda mee met de Landelijke Opschoondag. Op die dag ruimen we met elkaar zoveel mogelijk zwerfafval op zodat de stad op haar 750e verjaardag helemaal spic en span is. Iedere Gouwenaar kan een opschoonactie organiseren door een actie aan te maken. Je krijgt dan een grote Schoonmaaktas met grijpers, vuilniszakken, handschoenen en natuurlijk een pak Goudse Stroopwafels.

“We willen Gouda in één dag schoner dan ooit krijgen”, stelt wethouder Michel Klijmij-van der Laan. “Van de binnenstad tot de buitenwijken. De Landelijke Opschoondag is een heel laagdrempelige en feestelijke activiteit, waar iedere inwoner of organisatie aan mee kan doen. Samen de stad schoonmaken past perfect bij het motto van Gouda750: Geef Gouda door!”

Partijen slaan handen ineen
De schoonmaakactie op 19 maart is een Goudse samenwerking tussen de gemeente Gouda, Cyclus B.V., Programmateam Gouda750, de Brede School, Gouda Bruist, Woonpartners Midden Holland, Mozaïek Wonen en Kwadraad. Samen slaan ze de handen ineen met de landelijke organisatie van Nederland Schoon.

De Gouda750 schoonmaaktassen zijn twee weken voor de actie af te halen op adressen in alle wijken van de stad. Pak je eigen buurt aan, je straat, je eigen plein of plantsoen. Weg met de zwervende mondkapjes, blikjes, flesjes en andere troep. De leukste actie met de mooiste berichten op de social media (#GoudaSchoon) verdient een lekkere taart!

Gouda Schoon