Fonds Gouda750 van start

nieuws - 2 december 2019

Vorige bericht Volgende bericht
Fonds Gouda750 van start

Maandagavond 2 december j.l. is Fonds Gouda750 -Geef Gouda door!- gepresenteerd tijdens de stadsbijeenkomst Gouda750 in Cultuurhuis Garenspinnerij. Het Fonds is ondergebracht in een onafhankelijke stichting, die middelen moet verwerven en toekennen aan activiteiten in het kader van de viering van 750 jaar stadsrechten. De bestuursleden zijn: voorzitter Hans de Leeuw, secretaris Gea Witvoet (Hof Hoorneman Bankiers) en penningmeester Geert Bouwmeester (Goudse Verzekeringen).

Tijdens dezelfde bijeenkomst zijn ook de spelregels en criteria bekend gemaakt voor het indienen van aanvragen bij het fonds, te vinden op Gouda750.nl. Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 januari 2020 en worden beoordeeld in maart, waarna per 1 april de volgende aanvraagronde start.

Voorzitter Hans de Leeuw tegen een goed gevulde theaterzaal van de Garenspinnerij: “Wij maken samen ons feest, inwoners en ondernemend Gouda. Jong en oud, groot en klein, samen vieren we Gouda750. Met Fonds Gouda750 gaan wij middelen verwerven en ook weer verdelen over alle mooie projecten en initiatieven en gaan we er een fantastisch feestjaar van maken. Want vanaf juli 2021 vieren we onze verjaardag uitgebreid in het 750ste levensjaar van Gouda!”

Wethouder Thierry van Vugt reikte namens het stadsbestuur een cheque uit aan het fondsbestuur. De gemeente doet een storting van meer dan 1,2 miljoen euro in het fonds. Van Vugt: “We willen graag dat Gouda750 een groots feest wordt, voor, door en met alle Gouwenaars. We rekenen erop dat het fondsbestuur het bedrag dat de gemeente ter beschikking stelt verdubbelt met bijdragen van inwoners, organisaties en bedrijven uit de stad. Samen maken we het feest!”

Geef Gouda door!

19 juli 2022 is Gouda 750 jaar stad. Vanaf juli 2021 vieren we onze verjaardag uitgebreid in het 750ste levensjaar van onze stad. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad mooier en leuker te maken. In eerste instantie voor de Gouwenaar en daarnaast voor iedereen die de Gouwe door de aderen voelt vloeien en de bezoeker die Gouda voor het eerst ontdekt. Iedereen heeft tenslotte een plek op de tijdlijn van verleden naar toekomst, het thema voor de festiviteiten is dan ook Geef Gouda door! Kijk voor meer informatie op www.gouda750.nl

Foto van het overhandigen van de cheque aan het Fonds Gouda750, tijdens de Stadsbijeenkomst op 2 december 2019 in Cultuurhuis Garenspinnerij. Van links naar rechts: Geert Bouwmeester, Gea Witvoet, Thierry van Vught, Hans de Leeuw.