Gouda750 Parade Goudse Giganten tijdens Avondvierdaagse Marien Brand

nieuws - 19 april 2023

Volgende bericht

Momenteel strijden 18 binnenstadsprojecten om de prijs ‘Meest Inspirerend Binnenstadsproject’. Tijdens de Dag van de Binnenstad op 20 april in Hengelo worden de themawinnaars bekendgemaakt. Graag vertellen we over de verbindende en inspirerende kracht van een jarige stad. Samen vierden we 750 jaar stadsrechten van ons prachtige Gouda! De stad veerde op na corona en is massaal aan de slag gegaan: bruisend en vol veerkracht. We vierden veelkleurigheid, verdraagzaamheid en saamhorigheid met de historische binnenstad als canvas.


Feestvieren is zorgen dat iedereen mee kan doen, het is meer dan uitbundige muziek en taart. Een half jaar lang was er voor elk wat wils. Georganiseerd voor en door Gouwenaars, inwoners onderwijs en bedrijfsleven. Gouda750 was 6 maanden feest en we genieten nog steeds na. Nu zien we de opbrengst van alle inzet en samenwerking: verbinding tussen jong & oud, onderwijs & bedrijfsleven, verschillende culturen, levensstijlen en clubliefdes. Gouda is een sterk merk met een levendige binnenstad, een vruchtbare basis voor de toekomst.

Geef Gouda door!

De gemeente Gouda heeft een evaluatie geschreven, vormgegeven in een handzaam boekje. Hierin staat hoe Gouda750 tot stand is gekomen, wat de aanpak was en met een opsomming van tips en trucs. De stad geeft dit graag door aan andere steden, die binnenkort een jubileum vieren, om er hun voordeel mee te doen. De evaluatie is beschikbaar voor iedere gemeente in Nederland en hier te downloaden.