Houtman

nieuws - 10 maart 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Deze keer maken we kennis met sponsor Aannemingsbedrijf Houtman B.V. Een middelgrote bouw- en utiliteitsonderneming in Gouda met 50 medewerkers.

Houtman heeft drie takken, het aannemingsbedrijf, een timmerfabriek en projectontwikkeling.

Het aannemingsbedrijf (ver)bouwt woningen, appartementen, bedrijfspanden, scholen en zorgcomplexen en ze houden zich bezig met groot onderhoud en het energetisch verbeteren van woningen en kantoren. Voor het (ver)bouwen van Retail is er een speciale afdeling.

Bij projectontwikkeling kopen en ontwikkelen ze kavels en gebouwen om deze te transformeren naar woningen e/o bedrijfsgebouwen.

In de eigen timmerfabriek fabriceren ze kozijnen, ramen en deuren voor eigen projecten en ook prefab onderdelen ten behoeve van een snelle doorlooptijd op bouwplaatsen.

Aan het thema van Gouda750, Geef Gouda door! geven ze invulling op diverse manieren. Ze zijn een erkend leerbdrijf BBL/MBO/HBO en ondersteunen naast Gouda750 diverse andere lokale activiteiten zoals sportclubs, Winterfair Gouda, Broederschap Sint Jan en kaarsjesavond.

Over de grens ondersteunen ze de stichting Izor in Roemenie van waar uit Erica Hijkoop (schoonzus Gert Houtman) diverse projecten runt.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Het verduurzamen van vastgoed start met het beperken van de energievraag. Afgelopen jaren mochten ze ruim 1200 woningen energetisch verbeteren. Ook realiseerden ze in 2009 de eerste gasloze woningen in Gouda aan de Sportlaan.

Voor de gemeente Gouda verrichtten ze o.a. (restauratie)werkzaamheden bij de Sint Janskerk en Museum Gouda. Bij Houtman vinden ze het belangrijk om het rijke cultureel erfgoed van Gouda te behouden en door te geven. Ze zijn immers dragers van het verleden en daarmee van ongekende waarde!