Vierkant 19 juli

nieuws - 5 juli 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Op dinsdag 19 juli is Gouda jarig, we vieren dan precies 750 jaar stad. Kom jij ook op ons feest? Je bent van harte welkom op het Goudse Marktplein vanaf 09:30 uur.

Dus trakteren we ijs
Welke traktatie past beter bij een tropisch feest dan ijs?! Vanaf 10 uur staan de lokaal wereldberoemde ijscowagens van David’s Gelato, Opa Antonio en Fraciolato voor het Goudse stadhuis op De Markt. Voor de liefhebbers is de mobiele koffiebus van Kruim ook aanwezig. De eerste ijsjes worden uitgedeeld door kinderwethouder Milou van Rooijen (cultuur en onderwijs) en burgemeester Pieter Verhoeve in aanwezigheid van Gigant Graaf Floris V van Holland. Op is op!

Echte stadsverjaardag
Kom jij ook op ons feest? Iedereen is van harte welkom op het Goudse Marktplein vanaf 09:30 uur. Naast ijs is er feestmuziek, o.a. een aubade door een gelegenheidsorkest van De Pionier en st. Caecilia. Gouwenaars die ook op 19 juli jarig zijn worden speciaal welkom geheten. Ook zal het Feestlied ‘Gouda gaat nooit voorbij’ te horen en zien zijn. Om 10:15 vertrekt de Arriva Feestbus en gaat de wijken in om bijna 5.000 Gouda750 cupcakes te brengen bij circa 20 zorginstellingen, woonvormen/ dagbestedingen, het Groene Hart Ziekenhuis en Buurthuizen.