De goudse iconen

nieuws - 28 februari 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Tijdens de feestelijke viering van Gouda750 jaar staan er 50 mans grote betonnen beelden in een route door de heel stad.

Allemaal een kopie van het kunstwerk ‘ De Kaasboerin ’ van Ineke van Dijk, maar 50 keer door een andere groep of individuele kunstenaar beschilderd.

Vijftig keer dezelfde vorm, maar ook vijftig keer een totaal verschillende inkleuring. Het toont waar Gouda voor staat: Eenheid en Diversiteit!

Een aantal van deze beelden kunnen door u zelf, uw organisatie of uw bedrijf geadopteerd worden. U ondersteunt daarmee de feestelijke viering van Gouda750. Na afloop bent ook eigenaar van het door u gekozen beeld.

Het door u gekozen beeld wordt opgenomen in de wandel en fietsroute en beschreven in het speciale boek over de iconen. Als adoptiepartner wordt uw naam vermeld op het beeld, in de routebeschrijving en in het boek over de Goudse iconen.

Na afloop van de viering van Gouda 750 bent u in principe eigenaar van het beeld en kan het beeld herplaatst worden naar een door u gewenste locatie. Voor een locatie in het openbaar gebied dient u dan zelf een permanente vergunning aan te vragen.

Dit adoptieprogramma wordt mogelijke gemaakt door Cultuurhuis de Garenspinnerij en Fonds Gouda750. Met uw bijdrage van € 5.000 per beeld ondersteunt u de projecten en activiteiten tijdens het jubileumjaar Gouda750.

Bekijk hier welke beelden nog beschikbaar zijn en waar de beelden in de route staan, misschien wel bij in de buurt, of reserveer hier direct het beeld van uw keuze.

Wilt u meer weten over dit adoptieprogramma, mail uw vraag naar Hilde Beekes, Hilde@gouda750.nl