Opening expo

nieuws - 25 april 2022

Vorige bericht Volgende bericht

Om de Goudse Giganten met Koningsdag op pad te kunnen laten gaan zijn met SPOED Coördinator(en) en Bespelers nodig!

Jacoba van Beieren, Anna Barbara van Meerten-Schilperoort, Graaf Floris de Vijfde, Erasmus, Coornhert, oud-burgemeester James, Abdellah Laaguili, Leo Vroman de hand en het Kaasmeisje zoeken een coördinator en bespelers. En dat is echt nodig, anders kunnen ze de straat niet op tijdens de feestelijkheden. En het zou jammer zijn als ze in de Gouwekerk moeten blijven wachten op betere tijden. Vandaar deze SPOED OPROEP!

Of zoals organisator en maker zelf zegt:

Ik merk dat het inplannen van vrijwilligers bij de events die nu staan erbij inschiet, omdat ik nog heel druk ben met het afmaken van de rest van de poppen. Om te voorkomen dat dingen op korte termijn in de soep gaan lopen, deze hulpvraag.

En die soep willen we niet. Er is al zoveel tijd en energie in gestoken. En… de poppen hebben al zoveel bewondering geoogst: ze moeten de straat op!

De taak van de coördinator is heel simpel. Hij of zij zorgt ervoor dat iedereen en alles aanwezig is in de Gouwekerk, zodat de Giganten kunnen optreden.

Om een idee te geven: voor De Giganten XL (Floris V, Erasmus en Coornhert) zijn 5 vrijwilligers nodig (1 in de romp, 2 aan de handen en 2 begeleiders, die ook kunnen afwisselen).

Voor De Giganten (Jacoba van Beieren, Anna Barbara van Meerten-Schilperoort, en Burgemeester James) zijn 4 vrijwilligers nodig (1 in de romp, 2 aan de handen en 1 begeleider, die ook kan afwisselen).

Voor de Big heads (Abdellah Laaguili, Leo Vroman en het Kaasmeisje) zijn 3 vrijwilligers (1 in het pak, twee voor het aan- en uitkleden en begeleiden op straat.

Alles gebeurt vanuit de Gouwekerk. Daar staan ze allemaal opgesteld. Met 6 man tillen we een gigant in zijn totaal naar buiten. Voor iedere keer uitrukken en weer opbergen zijn zes (sterke) personen nodig..

Met een instructie van 40 min leer je als vrijwilliger een hand bespelen en in de romp staan. Dit kan voordat de giganten uit de kerk vertrekken. Iedereen wordt gevraagd in het zwart te verschijnen, hesjes, handschoenen en petjes liggen in de kerk.

De planning voor Koningsdag is:

27 april

10.00-13.00 Erasmus op de Oranje Boulevard. Erasmus gaat om 9.45 uit en rijdt 13.00 weer terug. Gouwekerk is dichtbij.
Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin, 5 personen spelen, 3x 20 min

14.00-17.00 Floris V op De Markt, Floris gaat om 13.40 uit de kerk en 17.00 weer van De Markt
Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin, 5 personen spelen, 3x 20 min

Andere dagen waarop de Giganten plekken in Gouda bezoeken.

14 mei

13.00-16.00 wijkfeest Noord Erasmus.
Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin, 5 personen spelen

17.00 Floris V uit de kerk richting Chocoladefabriek voor nacht Goudse verhalen. 23.00 weer terug. Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin, 5 personen spelen, 3x 20 min

15 mei

Stadsdichtersgala - Coornhert Stadsschouwburg
Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin, 5 personen spelen, 3x 20 min

17 mei

Kaasmeisje Big head Ronssehof
Benodigde vrijwilligers: 3 personen spelen

18 mei

Reuzenhand op veer Savelberghof
Benodigde vrijwilligers: 2 personen spelen

19 mei

Reuzenhand op veer Irishof (Benodigde vrijwilligers: 2 personen spelen) en kaasmeisje start Irishof en door naar Baliemolenerf mei (Benodigde vrijwilligers: 3 personen spelen)

20 mei

gaat ALLES naar buiten vanaf 17.00u
Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin, 15 personen voor spelen van de XL, 12 voor de giganten en 9 voor bigheads (36!!! spelers totaal) 21.00 klaar

11 juni

Coornhert wijkfeest West van 13.00 tot 16.00u
Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin en speciaal vervoer, 5 personen spelen,

2 juli

Floris wijkfeest Oost van 13.00 tot 16.00u
Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin, 5 personen spelen,

19 juli

Floris, Jacoba en Erasmus op De Markt, big heads in de Arriva bus
Benodigde vrijwilligers: 6 (sterke) personen voor eruit en erin en vervoer, 23 personen spelen

17 sept

De Finale van Gouda750 op De Markt - grootste happening met ook weer 36 spelers en repetitie

Alles bij elkaar best wel een plannings- en coördinatiedingetje. De Giganten kijken uit naar een vrouw, een man, of een duo die deze gigantische taak op zich wil nemen. Als je de lijst met optredens bekijkt, snap je ook wel dat De Giganten nog veel spelers en/of reservespelers kunnen gebruiken.

Belangstelling: neem direct contact op met Evert Jozemanders via evertj69@gmail.com of 06 18 09 45 01 En nog beter: wijs anderen op deze unieke kans! Wie kan over een jaar zeggen dat je met Floris, Desiderius, Anna, Jacoba, Dirck, Abdella, Leo of Karel Frederik Otto op stap geweest is. Hoe leuk is dat!